I jeszcze jeden płynny przepis! :) Uwielbiam zielone soki. Właściwie wszystko do wszystkiego pasuje dając nieograniczone możliwości wyciskania, a jeśli korzystamy z odpowiednio dojrzałych owoców, całości nie trzeba niczym dosładzać. Mam nadzieję, ze ten smak również przypadnie Wam do gustu.
Sok:
✔ 1 dojrzałe mango
✔ 1 pomarańcza
✔ duża garść jarmużu
✔ 1 łyżeczka spiruliny (opcjonalnie)
Jeśli używamy wyciskarki, składniki odpowiednio przygotowujemy: wykrajamy z mango pestkę (owoc dzielę nad głębokim talerzem, żeby zachować sok wyciekający podczas porcjowania), pomarańczę obieramy ze skórki i albedo. Owoce kroimy na mniejsze kawałki i powoli wrzucamy do urządzenia. Do gotowego soku dosypujemy sproszkowaną spirulinę – spokojnie, nie będzie czuć jej charakterystycznego zapachu.
Sok można przygotować też w blenderze kielichowym lub sokowirówce :)
Smacznego!
Uwielbiam twoje przepisy i zdjęcia! Sok wygląda obłędnie :) Pozdrawiam
Dzięki Paula! ^_^
Soku z jarmużem jeszcze nigdy nie piłam :)
Polecam, nie ma się czego bać :)
o mamo! co za kolor i te zdjęcia… nie wiem czy bym wypiła sok ale zdjęcie pożeram wzrokiem :P
Haaa :D Zapewniam że sok jest w pełni zdatny do spożycia ;)
Takiego smoothie jeszcze nie próbowałam, jak i samego jarmużu :)
Chyba czas najwyższy się przełamać :) Piękny kolor ! Smak zapewne również ciekawy :)
Jarmuż jest specyficzny, ale jak się go sparzy świetnie sobie daje radę w sałatkach :) Do koktajli dodaję surowy, owoce i tak mają najsilniejszy smak. Aaa, chipsy z jarmużu z chilli! Cudny wynalazek, 15 min. w piekarniku i naprawdę chrupią :)