Sok z pomarańczy, mango, jarmużu i spiruliny

66.2

I jeszcze jeden płynny przepis! :) Uwielbiam zielone soki. Właściwie wszystko do wszystkiego pasuje dając nieograniczone możliwości wyciskania, a jeśli korzystamy z odpowiednio dojrzałych owoców, całości nie trzeba niczym dosładzać. Mam nadzieję, ze ten smak również przypadnie Wam do gustu.

Sok:

✔ 1 dojrzałe mango
✔ 1 pomarańcza
✔ duża garść jarmużu
✔ 1 łyżeczka spiruliny (opcjonalnie)

Jeśli używamy wyciskarki, składniki odpowiednio przygotowujemy: wykrajamy z mango pestkę (owoc dzielę nad głębokim talerzem, żeby zachować sok wyciekający podczas porcjowania), pomarańczę obieramy ze skórki i albedo. Owoce kroimy na mniejsze kawałki i powoli wrzucamy do urządzenia. Do gotowego soku dosypujemy sproszkowaną spirulinę – spokojnie, nie będzie czuć jej charakterystycznego zapachu.

Sok można przygotować też w blenderze kielichowym lub sokowirówce :)

66.1

Smacznego!


Pin on Pinterest361Share on Facebook25Email this to someoneTweet about this on TwitterShare on Tumblr0Share on Google+0

Komentarzy: 8

    • Aga pisze:

      Jarmuż jest specyficzny, ale jak się go sparzy świetnie sobie daje radę w sałatkach :) Do koktajli dodaję surowy, owoce i tak mają najsilniejszy smak. Aaa, chipsy z jarmużu z chilli! Cudny wynalazek, 15 min. w piekarniku i naprawdę chrupią :)

Dodaj komentarz